Biertapreiniging

Voor een optimale werking van de biertap is het regelmatig reinigen van je biertap erg belangrijk. Het reinigen van een biertap is niet moeilijk. Horeca J&P legt uit hoe u dit het beste kan en levert u alle producten en kennis die u hiervoor nodig heeft.

Biertapreiniging uitgelegd in stappen

Om het reinigen van een biertapinstallatie zo goed en zo simpel mogelijk te doen delen wij dit proces op in stappen.

Stap 1: Fustenkoppeling loskoppelen.

Alle kranen dichtdraaien. Koppelingen schoonspuiten met water.

Stap 2: De kop schoonmaken.

Druk de borstel in de opening van de tapkop en haal deze meerdere malen heen en weer.

Stap 3: Waterslang aansluiten.

De waterslang kan rechtstreeks vanaf de kraan aan de worden bevestigd. Middels een doorspoelkoppeling.

Stap 4: Schoonmaakadapter aan de koppeling.

Koppel de fustkoppeling aan de schoonmaakadapter. Deze sluit je aan op dezelfde wijze als je bierfust.

Stap 5: Water door de slang en biertap

Laat het water even doorstromen. Sluit de tapkraan en de waterkraan.

Stap 6: Reinigingsspons

De bierleiding van de bierfustkoppeling verwijderen en daar steekt u een reinigingssponsje in. De sponsjes zijn iets groter als de binnendiameter van de bierslang. Sluit de bierleiding weer aan op de bierfustkoppeling en sluit deze aan op de reinigingsadapter. Zet druk op de koppeling door water aan te sluiten en tap tot het sponsje in de emmer valt.

Na afloop

Zet na gebruik op alle leidingen water en spoel deze door. Zet bierleidingen die u niet dagelijks gebruikt, op water. Zo voorkomt u vervuiling. Als u de tapinstallatie langere tijd niet gebruikt moet u deze altijd eerst doorspoelen, daarna met lucht en/of koolzuur(indien aanwezig) leegblazen en droogmaken.

Biertap reinigen voor een goed werkende biertap

Zoals u hierboven heeft gelezen is een biertap reinigen een simpele taak. Mits u beschikt over de juiste onderdelen zoals doorspoelkoppelingen, reinigingssponsjes en borstel fustenkoppelingen is dit eenvoudig uit te voeren. Een fris en lekker biertje kan gemakkelijk zijn weg naar de consument vinden als deze via schone biertapleidingen wordt getapt. Horeca J&P is specialist op dit gebied en met meer dan 25 jaar ervaring staan wij onze klanten bij middels vakkundig advies.

Contact

Voor vragen betreffende ons assortiment en/of onze dienstverlening staat ons team met professionals altijd voor uw klaar. U kunt ons contacten door ons te bellen of door ons te e-mailen. Onder werktijden (9.00 tot 16.30) kunt u ons bereiken op 0528-820100 of e-mailen via info@horecajenp.nl. U kunt al onze producten altijd komen bekijken in onze vestiging in Hoogeveen.

Heeft u vragen? Bel ons gerust!

Op werkdagen tussen 09:00 en 16:00
+31 (0)528 820100

Ontvang de nieuwste aanbiedingen en promoties