Horeca vrieskasten

Een horeca vrieskast is onmisbaar in een professionele keuken. De professionele vrieskasten koelen sneller terug naar de ingestelde temperatuur dan een huishoud vrieskasten. Ben u opzoek naar professionele horeca vrieskast voor bedrijf? Kies dan voor een vriezer die overzicht biedt en geschikt is voor uw activiteiten. En uiteraard moet een goede vriezer in staat zijn om voorraden veilig te bewaren. In ons assortiment bieden we een ruime keuze aan hoogstaande horeca vrieskasten. U kiest voor een horeca vrieskast bij J&P omdat ons team voor u klaarstaat, ook bij problemen!

Verschillende koelvormen: Statisch en Dynamisch

Er zijn 2 verschillende vormen van koeling: Statisch en Dynamisch. Bij een statische koeling wordt de ruimte gekoeld door het aanwezige koelelement. De luchtcirculatie is beperkt en wordt op natuurlijke wijze bekomen. Koude lucht daalt namelijk en warme lucht stijgt. Bij dit type van koeling wordt de lucht meer ontvochtigd dan bij een dynamische koeling. Bijv. Huishoud vrieskast, patisserie kasten.

Bij een dynamische koeling wordt de koude lucht in de ruimte geblazen door een ventilator die op het koelelement is gericht. De bedoeling hiervan is om de koeling te forceren of te versnellen. Dit type van koeling wordt vaak gebruikt in kasten, waarvan men de producten (meestal verpakt) snel dient af te koelen en waarbij luchtvochtigheid geen rol speelt. Ook kasten die veelvuldig open en dichtgaan zijn meestal voorzien van een dynamische koeling (bijv. glasdeurkoelkasten).

Een horeca vrieskast kopen

Dat is vanzelfsprekend als u een nieuwe horeca vrieskast koopt van een topmerk. Een horeca vrieskast tweedehands kopen is wat ons betreft een onverstandige keuze. De garantie dat een tweedehands horeca vrieskast voor 100% goed functioneert zult u namelijk nooit krijgen. De kans op een miskoop is aanwezig, en dus loopt u het risico in omstandigheden te verkeren waarbij u alsnog genoodzaakt zult zijn om een nieuwe vriezer te kopen. Loop geen onnodige risico's en profiteer van een nieuwe vrieskast met een lange levensduur en soms garantie tot wel 2 jaar.

Kies voor een horeca vrieskast die goed past bij uw activiteiten

Bij het aanschaffen van een horeca vrieskast is het van belang dat u weet waarvoor u de vrieskast gaat inzetten. Welke vriezer voor u geschikt is, is dus afhankelijk van het doel en de manier waarop u de vrieskast gaat gebruiken. Heeft u een horeca vriezer nodig voor zelfgemaakte maaltijden, voor het opslaan van vis of aangeleverde broodproducten? Sommige producten kunt u namelijk bij een temperatuur van -10⁰C opslaan en andere producten moeten minimaal bij een temperatuur van -18 ⁰C worden bewaard. Het temperatuurbereik van een vriezer is dus essentieel. Wat overzicht en capaciteit betreft, zijn de grootte van de inhoud en de indeling ook zeer belangrijk. Dat zal een goede bijdragen leveren aan het gebruiksgemak.

Soorten vrieskasten en kenmerkende specificaties

We hebben horeca vrieskasten in alle soorten en maten. En uiteraard alleen van topmerken als Polar, True en Liebherr. Zo hebben we een Polar vrieskast voor licht-medium gebruik. Deze beschikt over een volautomatische controller met een constante digitale display en een instelbare ontdooiing met tijdsinterval. We hebben ook RVS vrieskasten die geschikt zijn voor het vriezen van grote hoeveelheden voedsel in een korte tijdsduur, met zelfsluitende deuren en 70 mm isolatie voor een thermische efficiëntie. Veel vriezers hebben vier verstelbare roosters voor een flexibele opslag.

Horeca vrieskast aanbieding

We hebben regelmatig een horeca vrieskast in de aanbieding. Bekijk ons assortiment en profiteer van onze scherpe prijzen en mooie aanbiedingen. Wilt u een horeca vrieskast kopen? Bestel deze dan hier, neem contact met ons op of bezoek onze showroom. We maken u graag wegwijs in ons assortiment.

Heeft u vragen? Bel ons gerust!

Op werkdagen tussen 09:00 en 16:00
+31 (0)528 820100

Ontvang de nieuwste aanbiedingen en promoties