Horeca koelkasten

Een horeca koelkast is onmisbaar in een professionele keuken. Professionele horeca koelkasten koelen sneller terug naar de ingestelde temperatuur dan een huishoud koelkast. Uiteraard wilt u niet in omstandigheden verkeren waarbij u voedingsproducten snel moet weggooien of op een verhoogde werkdruk moet presteren omdat u bepaalde sausjes of andere voedingsproducten niet kunt bewaren. Als uw koelkast aan vervanging toe is dan wordt het tijd voor een hoogstaande horeca koelkast!

Verschillende koelvormen: Statisch en Dynamisch

Er zijn 2 verschillende vormen van koeling: Statisch en Dynamisch. Bij een statische koeling wordt de ruimte gekoeld door het aanwezige koelelement. De luchtcirculatie is beperkt en wordt op natuurlijke wijze bekomen. Koude lucht daalt namelijk en warme lucht stijgt. Bij dit type van koeling wordt de lucht meer ontvochtigd dan bij een dynamische koeling.

Bij een dynamische koeling wordt de koude lucht in de ruimte geblazen door een ventilator die op het koelelement is gericht. De bedoeling hiervan is om de koeling te forceren of te versnellen. Dit type van koeling wordt vaak gebruikt in kasten, waarvan men de producten (meestal verpakt) snel dient af te koelen en waarbij luchtvochtigheid geen rol speelt. Ook kasten die veelvuldig open en dichtgaan zijn meestal voorzien van een dynamische koeling (bijv. glasdeurkoelkast).

Een horeca koelkast kopen?

Als horecaondernemer wilt u uw onderneming op een ontspannen en gepassioneerde wijze runnen. Wanneer u onzeker raakt over de staat en capaciteit van uw koelapparatuur, dan brengt dat ongetwijfeld de nodige stress met zich mee. Een investering in een kwalitatieve horeca koelkast is dan een goede aanbeveling. Hiermee krijgt u de garantie dat de koelkast goed functioneert. Ook heeft u direct een duurzaam, veilig en een product met zekerheid. Loop geen onnodige risico's en profiteer van een nieuwe koelkast met een lange levensduur en soms garantie tot wel 2 jaar. Een horeca koelkast kopen doet u bij J&P!

Horeca koelkast glazendeur en RVS koelkasten

Wanneer u in een oogopslag wilt zien wat u nog op voorraad heeft staan of uw producten zichtbaar wilt maken voor uw klanten, dan is een horeca koelkast met een glazen deur ideaal. Dit type glas is voorzien van een automatische condensverdamping, is gemakkelijk te onderhouden en breekt niet snel. RVS is echter sterker en hygiënischer. Het bevat geen poriën waardoor bacteriën geen kans krijgen zich in te nestelen. Hierdoor is RVS eenvoudig schoon te maken en blijft het na 5-10 jaar als nieuw uitzien. Daarnaast is RVS vlekvrij, hetgeen een aangename eigenschap is. Aangezien de kans op morsen door intensief gebruik van voedsel altijd sterk aanwezig is. De langere levensduur en de lagere onderhoudskosten van een RVS koelkast leveren mooie en zeer besparende eigenschappen op. In ons assortiment zult u speciale koelkasten vinden die bijvoorbeeld uitstekend geschikt zijn voor vis, verplaatsbare en vaste koelkasten, combinaties van koel- en diepvrieskasten, geventileerde koelkasten, koelkasten met één of meerdere deuren enzovoorts.

Het belang van een goede horeca koelkast en voedselveiligheid

Een hoogstaande koelkast vertraagt het bederfproces van voedsel. Wanneer micro-organismen na een bepaalde tijd in grote aantallen toenemen wordt het voedsel negatief beïnvloed en bederft het. Dit onsmakelijk voedsel kan schadelijk zijn. Bepaalde micro-organismen worden ziekteverwekkers en maken giftige stoffen aan. Goed koelen is dus essentieel. Wanneer risicovol voedsel bij een temperatuur van 4⁰C of lager bewaard wordt, dan kunt u het tot de uiterste consumptiedatum gebruiken. Het is daarom zeer belangrijk dat u op de goede werking van uw horecakoelkast kunt vertrouwen. Falen op het gebied van voedselveiligheid, kan verstrekkende gevolgen hebben voor een horecaonderneming. Dergelijke situaties kunt u eenvoudig voorkomen door een hoogstaande horeca koelkast aan te schaffen.

Wilt u een hoogstaande horeca koelkast kopen? Bestel deze dan hier, neem contact met ons op of kom langs in onze showroom. We maken u graag wegwijs in ons assortiment.

Heeft u vragen? Bel ons gerust!

Op werkdagen tussen 09:00 en 16:00
+31 (0)528 820100

Ontvang de nieuwste aanbiedingen en promoties